Zonta Leuven schenkt 25.000€ aan borstkankeronderzoek

Op zaterdag 8 juni organiseerde Zonta Leuven een galabal in het Afrikapaleis in Tervuren met als thema “Palme d'Or”. We rolden de rode loper uit voor een fantastische avond met fine dining & live music.

Die avond overhandigde Zonta Leuven een cheque van 25.000€ aan prof. Caroline Weltens ten voordele van het KU Leuven-fonds Myny-Vanderpoorten. Het bedrag zal integraal gebruikt worden op de dienst radiotherapie voor klinisch onderzoek naar innovatieve radiotherapie bij borstkanker.

"Radiotherapie, de behandeling door middel van ioniserende straling, is een belangrijk onderdeel van de behandeling van borstkanker. Radiotherapie vermindert het risico op lokaal herval en verhoogt de kans op genezing. Het laatste decenium zijn de technische mogelijkheden in de radiotherapie enorm toegenomen. Het onderzoek dat op onze dienst wordt uitgevoerd, heeft als doel innovatieve technieken te ontwikkelen en zo de bestralingsbehandeling van het borstcarcinoom te optimaliseren. We willen inzetten op het beter en nauwkeuriger bestralen van de doelvolumes en op het verminderen van de nevenwerkingen van de bestralingen. Mede dankzij de financiering van het Myny-Vanderpoorten Fonds kunnen we via ons onderzoek verdere kennis en expertise opbouwen” , aldus prof. Weltens.

In 1998 kreeg Annick Myny-Vanderpoorten borstkanker. Voor haar behandeling kwam ze terecht bij professor Caroline Weltens. Ook toen de tumor terugkeerde, in 2002 en in 2007, stond het team in UZ Leuven klaar. Uit dankbaarheid voor hun professionele, warme aanpak en hun steun organiseerde Annick verschillende benefietconcerten en schonk ze de opbrengst daarvan aan professor Weltens en haar team. Het fonds dat ze in 2006 oprichtte ondersteunt en bevordert het wetenschappelijke borstkankeronderzoek en met name radiotherapie, een cruciaal onderdeel van de behandeling. Het fonds is tot op vandaag actief en verwelkomt elke vorm van steun, want borstkanker blijft de meest voorkomende kanker bij vrouwen. In België krijgt 1 op 9 vrouwen er tijdens haar leven mee te maken.

Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen die hun talenten vrijwillig inzetten om de positie van de vrouw te verdedigen, te verbeteren en te versterken, zowel regionaal als internationaal.

Speciale dank gaat uit naar alle aanwezig gasten en sponsors die dit event gesteund hebben: 


Zonta Leuven schenkt 25.000€ aan borstkankeronderzoek

Leuven by Night Champagnebar

Save the date! Op woensdag 8 mei gaat Zonta Club Leuven opnieuw champagne verkopen voor het goede doel tijdens Leuven by Night.

Acties: NO to gender-based violence

Van 25 november tot 10 december, internationale dag van de mensenrechten, loopt de actie NO to gender-based violence. Zonta doet verschillende acties met OHL, IMEC, de lokale bakkers en een beiaardconcert.

Tweedaagse Londenreis

Oh what a weekend! We had een blast in London! Met 14 Zontaleden staken we The Channel over voor een weekend gevuld met fijn gezelschap, mooie momenten en vooral vriendschap.

District 27 conference in Luxemburg

Zonta club Leuven was van 22 tot 24 september 2023 talrijk vertegenwoordigd op de 15de District 27 conferentie in Luxemburg.

Diner met keynote

Op donderdag 5 oktober organiseerde Zonta Leuven een diner met keynote in De Jacht in Heverlee. Ine Van Wymersch, drugscommissaris, was die avond onze speciale gast.

Zonta Champagnebar

Zonta club Leuven was op 17 mei 2023 aanwezig op de late night shopping in de Bondgenotenlaan in Leuven. Het werd een topeditie van onze champagnebar.

8 maart | Zonta Rose Day

Op Internationale Vrouwendag schonk Zonta Leuven symbolisch een gele roos aan de vrouwelijke medewerkers van het Wit-Gele Kruis in Kessel-Lo.

Zonta Gala brengt € 25.000 op

Zonta Leuven organiseerde op 26 november een galabal in het prachtige kader van het Koloniënpaleis in Tervuren. De opbrengst (€ 25.000) werd geschonken aan het goede doel. >>

Beiaardconcert - Zonta Says NO

In het kader van 'Zonta Says NO' geeft Luc Rombouts een concert op de bibliotheekbeiaard (Ladeuzeplein Leuven) op 30 november van 13 tot 13.45 uur.

District 27 Conferentie 2021 was een succes!

Zonta Leuven en Zonta Brussel organiseerden op 1, 2 en 3 oktober 2021 een volledig virtuele conferentie voor District 27. plenaire momenten werden afgewisseld met interessante gastsprekers en fun momenten.

Zonta says NO: Leuven kleurt oranje

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 november kleurden verschillende gebouwen en monumenten in Leuven oranje. Dit was naar aanleiding van de campagne 'Zonta says NO to violence against women'.

Wijnpakketten voor het goede doel

Zonta Leuven doet een warme oproep om je wijnkelder aan te vullen of je eindejaars- en relatiegeschenken te bestellen via onze partner Vinetiq. De opbrengst gaat naar onze goede doelen.

Klassiek concert voor het goede doel

Zonta Leuven en de gemeente Herent organiseerden in mei 2021 een prachtig klassiek concert met Euterpe en Noémie Schellens via livestream. De opbrengst van dit concert ging integraal naar het Zavelhuis in Herent.

Lekkere doosjes voor het goede doel

Zonta says NO!

'Zonta says NO! to violance against women' van 25 november tot 10 december door symbolische gebouwen (private of publieke) oranje te laten kleuren.

Tweedaagse modereis naar Parijs

18 Zonta-dames vertrokken in Leuven voor een modereis naar Parijs, onder de deskundige begeleiding van modejournalist Veerle Windels.

Diner & lezing door prof. dr. Liesbet Stevens

Op 3 oktober 2019 organiseerde Zonta Leuven een interservice-vergadering in Leuven met als gastspreker prof. dr. Liesbet Stevens. Thema: 'Hoe legaal te flirten?'

Zomermeeting in Gent

Op zondag 18 augustus 2019 trokken we naar Gent voor een bezoek aan het S.M.A.K. en een gezellige boottocht doorheen het middeleeuwse Gent.

Levensloop Leuven

Zonta Leuven heeft deelgenomen aan Levensloop Leuven op 18 & 19 mei 2019 en heeft 300 euro gestort voor de Stichting tegen Kanker.

Bondgenieten Leuven

Het was koud, maar dat heeft de Zontiens niet kunnen weerhouden om met succes champagne te verkopen voor het goede doel tijdens Bondgenieten (4 & 5 mei 2019).

Open vergadering: Dreamers who do

Op 4 april 2019 organiseerde Zonta Leuven een open vergadering in de Faculty Club met Hilde Helsen, ondersteund door live muzikanten. Thema van de lezing: 'Dreamers who do'.

Bezoek Health House

In het wetenschapspark Arenberg in Heverlee opende het belevingscentrum Health House en Zonta ging in november 2018 op bezoek voor een kijkje achter de schermen en een blik op onze toekomst.

Bohemian Chic Gala Event

Op 23 juni 2018 organiseerde Zonta Leuven een Bohemian Chic Gala Event in De Loft 130 in Bierbeek. Het werd een stijlvolle fundraising-avond waarbij we € 50.000 hebben kunnen schenken aan het goede doel.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x