OVER ZONTA

Zonta International

Zonta International is opgericht in 1919 in Buffalo (USA) en is een niet-gouvernementele organisatie (ngo) die zich vrijwillig inzet om de algemene situatie van vrouwen en meisjes te verbeteren. Alle Zonta-leden die zich engageren, hebben zin voor verantwoordelijkheid en bekleden leidinggevende functies in diverse sectoren. Ze slaan de handen in elkaar om de positie van de vrouw te versterken op wettelijk, politiek, economisch, medisch en professioneel vlak. Zonta heeft intussen wereldwijd zo’n 30.000 leden in 68 landen, verspreid over meer dan 1.200 clubs en opgedeeld in 32 districten.

Door donaties aan de Zonta International Foundation verbetert Zonta het leven van vrouwen, het leven van hun kinderen en de gemeenschappen waarin zij wonen en werken.

Zonta België & Leuven

De eerste Belgische Zonta Club werd opgericht in 1967 in Brussel. België en Luxemburg behoren tot het Zonta District 27, dat intussen zo'n 25 Zonta Clubs verenigt. Iedere Zonta Club zamelt fondsen in door speciale acties en evenementen te organiseren. De ingezamelde fondsen worden deels besteed aan lokale projecten, deels aan internationale projecten, waarbij de situatie van de vrouw verbeterd en ondersteund wordt. Zonta Leuven werd officieel erkend op 15 oktober 2015 (District 27, Area 06) en telt een 30-tal actieve leden die zich het hele jaar door vrijwillig inzetten.

Zonta Leuven steunt lokale projecten zoals het Myny-Vanderpoorten Fonds (fundamenteel borstonderzoek), het medisch-pedagogisch centrum Terbank, het Rondoufonds, het vluchthuis voor vrouwen Oost-Brabant, Upside down, Het Zavelhuis, het kinderziekenhuis Leuven prikkadootjes en Zonta Clubs in Oekraïne.

OVER ZONTA

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x