Acties: NO to gender-based violence

“Gendergerelateerd geweld is één van de meest algemene schendingen van de mensenrechten en een wereldwijd probleem en en we zijn bijzonder verheugd dat we in OHL een partner gevonden hebben om de problematiek in de kijker te zetten”, zegt Bie Swinnen, voorzitster Zonta Leuven. 

"Zonta Says NO to gender-based violence” 

Zonta Says NO is een bewustwordingscampagne van Zonta International. Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen die hun talenten vrijwillig inzetten om de positie van de vrouw te verdedigen, te verbeteren en te versterken, zowel regionaal als internationaal. In 1991 beslisten vrouwenrechten activisten van het ‘Center for Women’s Global Leadership’ om gedurende 16 dagen internationaal actie te voeren om het probleem van geweld tegen vrouwen en meisjes onder de aandacht te brengen. 16 dagen van 25 november, de internationale dag voor het stopzetten van geweld tegen vrouwen, tot 10 december, internationale dag van de mensenrechten.

“Orange your city”

Het gebruik van de kleur oranje is het symbool geworden van de acties. Oranje staat voor een betere toekomst zonder gendergeweld en maakt de actie internationaal zichtbaar. In november 2012 sloot Zonta International zich aan bij de VN en lanceerde overal ter wereld 'Orange Your City'. Van 25 november tot 10 december worden wereldwijd prestigieuze gebouwen oranje uitgelicht.

OHL en IMEC kleuren oranje

Ook Zonta Leuven zet al jaren haar schouders onder deze actie. Met de steun van enkele Leuvense bedrijven kleuren verschillende gebouwen oranje deze periode waaronder Imec en OHL. Op 25 november om 19 uur, tijdens de match tegen Zulte-Waregem zal de damesploeg van OHL eveneens opkomen in oranje t-shirts met de slogan ‘I say no to gender-based violence’. Ook het Banqup stadion in Oud-Heverlee zal die avond oranje kleuren. 

Broodzakken & Beiaardconcert

Op woensdag 29 november van 16 tot 17 uur zal de stadsbeiaardier Luc Rombouts een concert geven op de vredesbeiaard van de Abdij van ’t Park in Heverlee. Een heel uur speelt hij liedjes van sterke vrouwelijke artiesten. Tijdens de campagne zullen verschillende bakkers in de regio ook broodzakken gebruiken met de slogan 'No to violence against women'. De bakkerijen die deelnemen zijn:

  • Bakkerij Guns (3 vestigingen Bertem, Sterrebeek en Kortenberg) 
  • Bakkerij Timmermans in Linden
  • Bakkerij Jaubin in Kessel-Lo
  • Bakkerij Warotveld in Winksele 
  • Bakkerij De vierde generatie in Wilsele 
  • Bakkerij Gielis (2 vestigingen Leuven, Kessel-Lo)
  • Bakkerij De ploeg in Tielt-Winge 
Acties: NO to gender-based violence

Zonta Leuven schenkt 25.000€ aan borstkankeronderzoek

Zonta Leuven schenkt 25.000€ voor onderzoek innovatieve radiotherapie bij borstkanker

Leuven by Night Champagnebar

Save the date! Op woensdag 8 mei gaat Zonta Club Leuven opnieuw champagne verkopen voor het goede doel tijdens Leuven by Night.

Tweedaagse Londenreis

Oh what a weekend! We had een blast in London! Met 14 Zontaleden staken we The Channel over voor een weekend gevuld met fijn gezelschap, mooie momenten en vooral vriendschap.

District 27 conference in Luxemburg

Zonta club Leuven was van 22 tot 24 september 2023 talrijk vertegenwoordigd op de 15de District 27 conferentie in Luxemburg.

Diner met keynote

Op donderdag 5 oktober organiseerde Zonta Leuven een diner met keynote in De Jacht in Heverlee. Ine Van Wymersch, drugscommissaris, was die avond onze speciale gast.

Zonta Champagnebar

Zonta club Leuven was op 17 mei 2023 aanwezig op de late night shopping in de Bondgenotenlaan in Leuven. Het werd een topeditie van onze champagnebar.

8 maart | Zonta Rose Day

Op Internationale Vrouwendag schonk Zonta Leuven symbolisch een gele roos aan de vrouwelijke medewerkers van het Wit-Gele Kruis in Kessel-Lo.

Zonta Gala brengt € 25.000 op

Zonta Leuven organiseerde op 26 november een galabal in het prachtige kader van het Koloniënpaleis in Tervuren. De opbrengst (€ 25.000) werd geschonken aan het goede doel. >>

Beiaardconcert - Zonta Says NO

In het kader van 'Zonta Says NO' geeft Luc Rombouts een concert op de bibliotheekbeiaard (Ladeuzeplein Leuven) op 30 november van 13 tot 13.45 uur.

District 27 Conferentie 2021 was een succes!

Zonta Leuven en Zonta Brussel organiseerden op 1, 2 en 3 oktober 2021 een volledig virtuele conferentie voor District 27. plenaire momenten werden afgewisseld met interessante gastsprekers en fun momenten.

Zonta says NO: Leuven kleurt oranje

Van donderdag 25 tot en met zondag 28 november kleurden verschillende gebouwen en monumenten in Leuven oranje. Dit was naar aanleiding van de campagne 'Zonta says NO to violence against women'.

Wijnpakketten voor het goede doel

Zonta Leuven doet een warme oproep om je wijnkelder aan te vullen of je eindejaars- en relatiegeschenken te bestellen via onze partner Vinetiq. De opbrengst gaat naar onze goede doelen.

Klassiek concert voor het goede doel

Zonta Leuven en de gemeente Herent organiseerden in mei 2021 een prachtig klassiek concert met Euterpe en Noémie Schellens via livestream. De opbrengst van dit concert ging integraal naar het Zavelhuis in Herent.

Lekkere doosjes voor het goede doel

Zonta says NO!

'Zonta says NO! to violance against women' van 25 november tot 10 december door symbolische gebouwen (private of publieke) oranje te laten kleuren.

Tweedaagse modereis naar Parijs

18 Zonta-dames vertrokken in Leuven voor een modereis naar Parijs, onder de deskundige begeleiding van modejournalist Veerle Windels.

Diner & lezing door prof. dr. Liesbet Stevens

Op 3 oktober 2019 organiseerde Zonta Leuven een interservice-vergadering in Leuven met als gastspreker prof. dr. Liesbet Stevens. Thema: 'Hoe legaal te flirten?'

Zomermeeting in Gent

Op zondag 18 augustus 2019 trokken we naar Gent voor een bezoek aan het S.M.A.K. en een gezellige boottocht doorheen het middeleeuwse Gent.

Levensloop Leuven

Zonta Leuven heeft deelgenomen aan Levensloop Leuven op 18 & 19 mei 2019 en heeft 300 euro gestort voor de Stichting tegen Kanker.

Bondgenieten Leuven

Het was koud, maar dat heeft de Zontiens niet kunnen weerhouden om met succes champagne te verkopen voor het goede doel tijdens Bondgenieten (4 & 5 mei 2019).

Open vergadering: Dreamers who do

Op 4 april 2019 organiseerde Zonta Leuven een open vergadering in de Faculty Club met Hilde Helsen, ondersteund door live muzikanten. Thema van de lezing: 'Dreamers who do'.

Bezoek Health House

In het wetenschapspark Arenberg in Heverlee opende het belevingscentrum Health House en Zonta ging in november 2018 op bezoek voor een kijkje achter de schermen en een blik op onze toekomst.

Bohemian Chic Gala Event

Op 23 juni 2018 organiseerde Zonta Leuven een Bohemian Chic Gala Event in De Loft 130 in Bierbeek. Het werd een stijlvolle fundraising-avond waarbij we € 50.000 hebben kunnen schenken aan het goede doel.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x